maanantai 15. elokuuta 2016

Huomioita Suomesta


Viimeinen viikko Venezuelassa meni niin vauhdilla, etten ehtinyt kirjoitella blogiin mitään. Perhettä ja mieheni ystävä olivat meillä kylässä, ja ajelimme saaren ympäri ja hengailimme rannalla joka päivä. Nyt on rantakiintiö hetkeksi täynnä. Ikävä Karibianmerelle on kuitenkin kova, vaikka olemme ehtineet olla Suomessa vasta reilun päivän.

Lähtö Venezuelasta oli tunteita herättävä, eikä kyyneleiltä vältytty. Mikään lähtö ei ole tuntunut näin ikävälle. Etenkin se tuntuu pahalta, kun tiedämme, mihin tilanteeseen venezuelalainen perhe jää. Juttuja Venezuelasta riittää blogiin vielä pitkäksi aikaa.

Tässä muutamia ensihuomioita Suomesta.

  • Helsinki-Vantaan lentokentällä on hiiren hiljaista. Kotiinkaan ei kantaudu ääniä (saati vuohen määkinää tai kukonlaulua).
  • Kaupoissa on tarjolla KAIKKEA! On mistä valita: montaa laatua jogurttia, leipää, vihanneksia, oliiviöljyjä. Mielettömästi eri vaihtoehtoja.
  • Netti (meillä on hitain versio) on käsittämättömän nopea. Sivut latautuvat silmän räpäyksesssä.
  • Julkisissa paikoissa on vessapaperia, ja se on super kestävää ja pehmeää, eikä hajoa käsiin. Sekä myös käsisaippuaa!
  • Monet naapurit vastaavat tervehdykseen nyökkäämällä, harvat sanovat "hei":tä. Kai siihen taas tottuu hiljalleen, ettei kaikkien kanssa vaihdeta kuulumisia.
  • Ilma on viileä ja kuiva, ja pyykit kuivuvat hetkessä ulkona. Iho ei tule kosteaksi heti suihkusta pois päästyä.
  • Kaikkialla tuntuu olevan niin rauhallista, eikä koko ajan tarvitse olla silmä tarkkana.
Nyt ryhdymme purkamaan matkalaukkuja, pesemään pyykkiä ja purkamaan tavaralaatikkoja. Kaunista elokuista maanantaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Aina se taitaa olla jonkinlainen minikulttuurishokki, kun palautuu takaisin kotimaan kamaralle toisesta kulttuurista. Odotan aika kauhulla, miten omalla kohdalla käy joulukuussa kun matkaa on jo niin hirmuisesti takana... Mutta tsemppiä sinne Suomen arkeen, kyllä se meininki siitä taas soljahtaa niihin omiin uomiinsa! :)

    VastaaPoista
  2. Hei, mielenkiintoinen blogi, harmi että löysin tämän kun olette jo palanneet reissulta! Luin kaikki tekstit yhdeltä istumalta. Aiotko vielä jatkaa kirjoittelua ajastasi Venezuelassa? Tyttöystäväni on venezuelalainen joten aihe kiinnostaa kovasti, hän meni itse asiassa juuri käymään Venezuelassa kuukaudeksi. Vähän huolettaa tilanne, ilmeisesti kovaa vauhtia menossa valitettavan huonoon suuntaan :( Oleilitteko Caracasissa ollenkaan tai muualla kuin kuin Margaritalla ja tuolla Angel Falls reissulla? Itseäni kiinnostaisi myös Maracaibo-järvi ja catatumbo salamointi :) -Toni

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, ...