tiistai 5. heinäkuuta 2016

Meidän koti Karibialla

Venezuela ei kuulu monenkaan Etelä-Amerikan reissaajan listalle. Itse olen päässyt tutustumaan tähän hienoon maahan, koska mieheni on täältä kotoisin. Muuten en välttämättä olisi valinnut Venezuelaa matkakohteekseni, etenkään näinä aikoina. Ensimmäiseen kuukauteen on mahtunut paljon uusiin sukulaisiin tutustumista, sillä tämä on ensimmäinen kertani Venezuelassa.

Olemme olleet täällä nyt reilun kuukauden. Tuntuu, että nyt on päässyt lomafiilikseen, olo on rentoutunut - niin kuin Karibialla pitääkin. Kolme kuukautta tuntuu ajalta, jossa ehtii nauttimaan arjesta ilman paikasta toiseen juoksemista. Jos siltä tuntuu, voi hyvin vaikka viettää muutaman päivän vain lueskellen kirjaa riippumatossa terassilla.

Matkamme päätavoitteena on tavata sukulaisia ja viettää aikaa heidän kanssaan. Meillä on täällä käynyt vieraita Caracasista: isä, tätejä ja setiä, serkkuja ja heidän lapsiaan. Talossa on ollut vilinää, eikä täällä ole ollut montaakaan hiljaista hetkeä. Mieheni äiti muutti Isla Margaritalle vuodenvaihteessa. Ennen he asuivat Caracasin lähellä, jossa myös mieheni on kasvanut. Muutto tänne on tehnyt hyvää. Täällä on rauhallisempaa ja turvallisempaa kuin mantereella, vaikka toki varuillaan pitää olla niin kuin kaikkialla Venezuelassa.

Tuntuu, että maan vaikeasta tilanteesta huolimatta olemme onnistuneet nauttimaan ajastamme täällä. Blogissa olen kirjoittanut kaikenlaisista ongelmista ja haasteista, joita olen täällä nähnyt, ja toivon, ettei se ole jäänyt päällimmäiseksi fiilikseksi teille lukijoille. Olen yrittänyt kirjoittaa myös muista positiivisemmista teemoista, mutta huomaamattani alan kirjoittamaan asioista, jotka ovat jääneet mietityttämään. Jotenkin tuntuu, että on tarve jakaa tietoa teille siitä, mitä täällä tapahtuu ja samalla myös itse käsitellä asioita mielessään.

Olen kiitollinen mahdollisuudesta viettää aikaa sukulaisten kanssa ja tutustua heihin kunnolla. Jos olisimme tulleet tänne vain pariksi viikoksi, en olisi päässyt tutustumaan näin hyvin. On myös aivan eri asia tutustua Venezuelaan, kun on iso joukko paikallisoppaita ympärillä vastailemassa kaikkiin kysymyksiini.

Tänne tullessa meillä oli suunnitelmissa tutustua muutamiin paikkoihin mantereella, mutta toistaiseksi emme ole vielä poistuneet Isla Margaritalta. Mantereen puolella asuvien sukulaisten mukaan tilanne siellä on hieman arvaamattomampi, joten emme ole vielä varmoja, lähdemmekö sinne ollenkaan. Uskon, että kaikella on aikansa. Jos emme pääse nyt mantereelle, pääsemme sinne sitten toisella matkalla. Nyt tai sitten jonain päivänä, kun oikea aika koittaa.

Otan mieluusti vastaan ideoita tulevien postausten suhteen. Mikä teitä kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tietää? Jätä rohkeasti toiveesi alle kommenttikenttään.



3 kommenttia:

  1. Sullapas on todella kiva ja mielenkiintoinen blogi! Venezuelan tilanne on monia ajatuksia herättävä, joten kiva päästä vähän näkemään pintaa syvemmälle maan meininkiä. Venezuelaan matkustamista eivät taida suositella tällä hetkellä edes Euroopassa asuvat venezuelalaiset itse... maa on silti varmasti upea ja täynnä sydämellisiä ihmisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina, kiva kuulla :) Aivan totta, mitä sanot. Venezuelalla on tosiaan aika hurja maine maailmalla, ja harva matkailija (ml. ulkomailla asuvat venezuelalaiset) valitsee tämän maan kohteekseen, vaikka potentiaalia turismiin on aivan valtavasti. Tähän mennessä olen nähnyt täällä ollessani vain yhden ulkomaalaiselta turistilta näyttävän miehen, joka puhui englantia. Ja todennäköisesti hänellä oli ehkä venezuelalainen puoliso? Voisin kirjoittaa turvallisuusasioista täällä blogissa ja jakaa vinkkejä Venezuelaan matkaaville.

      Poista
    2. Ehdottomasti voisit! Tänne Suomeenkin kantautuu (siis median mukana) lähinnä vaan propagandaatyyppistä mässäilyä maan tilasta, en usko että siinä on koko totuus vaikka jotain perää varmaankin... :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, ...