sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Suppailua Karibialla

Keinahteleva SUP-lauta jalkojen alla, edessä Karibianmeri ja hiljalleen laskeva aurinko: siisteintä, mitä olen vähään aikaan tehnyt.

Olen päässyt täällä Venezuelassa kokeilemaan ensi kertaa SUPia eli Stand Up Paddle:a. Olin nähnyt suppailijoita Helsingissä, mutten ollut koskaan itse testannut lajia. Kun näin Zaragozan rannalla tytön, joka vuokrasi SUP-lautaansa, pitihän tätä lajia päästä testaamaan.

Tämä SUP-lauta oli improvisoitu poistamalla purjelaudasta purje, joten se ei ihan täysin vastaa sup-lautaa. Se on hieman kapeampi kuin sup-lauta, mikä tekee siitä hieman epävakaamman. Mela on myös vähän liian lyhyt, joten ergonomia ei ole ihan täydesti hallussa. Lisäjännitystä kaatumiseen loi se, että mela uppoaa, jos siitä päästää kaatuessaan vahingossa irti.

Alun jännityksen jälkeen uskaltauduin nousta polviasennosta seisomaan. Zaragozan ranta on kuin uima-allas ja siellä on vain pienen pieniä aaltoja, mutta aloittelijalle nekin olivat kohtalokkaita ja saivat reidet tärisemään entisestään. Monta pulahdusta ja uudelleen laudalle nousua myöhemmin suppailu sujuu jo paremmin. Tässä lajissa saa kaatua! Ja onhan Karibian vesiin on kivempi molskahtaa kuin Töölönlahteen.

Täytyy nyt nauttia Zaragozan rannasta ja suppailusta niin paljon kuin vaan ehtii. Ja toivoa, että elokuun lopulla Suomessa olisi hyvät suppauskelit. Suosittelen teitäkin testaamaan, jos ette ole vielä sitä tehneet!


(Vinkkinä Venezuelaan matkustaville: Zaragozan rannalta SUP-lautaa voi vuokrata Virginia -nimiseltä tytöltä. Kaikki kylässä tuntevat hänet, joten rohkeasti vain kysymään. Hintaa suppaustunnilla on 1500 bolivaria, joka on noin 1,50 €.)




4 kommenttia:

  1. Toi on kyllä mahtia puuhaa, itse hullaannuin viime keväänä Espanjassa ja sen jälkeen onkin tullu vuokrailtua lautoja niin Suomessa kuin täällä Afrikassakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään, että myös sinä olet hullaantunut suppailuun! Kiva, että myös sieltä Afrikan mantereelta on löytynyt hyviä suppauspaikkoja. Tätä on kyllä ehdottomasti jatkettava myös Suomessa. Missä olet muuten Suomessa suppaillut? :)

      Poista
  2. Voi vitsi! Suppailu on kyllä kivaa, mutta noissa maisemissa ja se on varmana monta kertaa hauskempaa! Suomen kylmät ja tummat vedet ei ihan tee siitä samanlaista mitä se siellä varmana on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tähän lajiin hurmaantuu heti! Täällä ei tule ainakaan kylmä, vaikka kaatuisi monta kertaa veteen ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, ...