Jaan tällä kertaa teidän kanssa herkullisen ja yksinkertaisen kalatäytteen reseptin, jota käytimme tänään täytettyihin paprikoihin. Täyte on siitä mahtava, että sitä voi käyttää niin arepa -maissileivissä, uuniperunoissa, empanadas -pasteijoissa kuin vaikka tacoissa – vain mielikuvitus on rajana.
Me laitoimme täytteeseen ají dulcea, en ole varma löytyykö sitä Suomesta. Maku ei ole tulinen, vaan hedelmäisen pehmeä ja vähän jopa savuinen, lähes paprikamainen. Ají dulce on yksi venezuelalaisen ruoan perusraaka-aineista, jota laitetaan lähes kaikkeen sen herkullisen maun vuoksi. Sitä käytetään etenkin kalaruoissa. Jos ají dulcea ei löydy, kokeilisin kaupan chilejä, jotka yleensä eivät ole kovin tulisia ja lisäksi lisäisi vähän enemmän paprikaa.
Täytetyt paparikat (5 annosta)
5 paprikaa
Juustoa kuorruttamiseen
Kalatäyte
1 vaalea kala
Pätkä purjosipulia / kevätsipulia (sipulia)
2-3 makeaa chiliä
1 prk ranskankermaa / smetanaa
Soijakastiketta, teriyaki-kastiketta
Suolaa
Pippuria
Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat vuokaan, suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista. Esikypsytä paprikoita kiehuvassa vedessä n. 5 min ja valuta niistä vesi pois.
Poista kalan sisälmykset. Keitä kala kypsäksi kattilassa. Poista ruodot ja nypi se hienoksi.
Pilko sipuli ja chilit. Hienonna paprikan kannan ympärille jäänyt paprika. Kuullota ne pienessä tilkassa öljyä. Lisää nypitty kala. Mausta. Lisää smetana / ranskankerma. Tarkista maku.
Täytä paprikat kalatäytteellä. Ripottele pinnalle juustoa. Kypsennä 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistua. Ja sitten vain... ¡Buen provecho!
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti