keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Elintarvikelasteja ja kauppoja ryöstetään

Aiemmassa postauksessa mainitsin väkivallasta, jota nälkä ja elintarvikkeiden puute tuo mukanaan. Eri puolilla Venezuelaa on tehty kauppojen ja tavaralastissa olevien rekkojen joukkoryöstöjä (saqueos), mistä ei puhuta juurikaan mediassa – ei täällä, saati muualla.

Toissapäivänä tänne kylään matkalla ollut rekka ryöstettiin ennen kuin lasti ehdittiin purkaa. Lastissa oli maitoa, öljyä ja pastaa. Eilen ihmisjoukot ryöstivät apteekin Porlamarissa, jossa oli myynnissä hallituksen hintasäätelemiä äidinmaidonkorvikkeita ja vaippoja. Kävimme siellä päivää ennen. Ihmisjoukkoja on lähes mahdoton kontrolloida, kun nälkä on luisunut näin pahaksi.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa kiersi video, jossa ryöstettiin häkeittäin eläviä kanoja liikennevaloihin pysähtyneen rekan lavalta. Rekkakuskit eivät enää uskalla ajaa kuormia, koska maanteillä ryöstetään. Ihmiset ovat nälissään. Harvaa ryöstää muutamaa elävää kanaa kuin todellisesta tarpeesta.

Cumanán kaupungissa ryöstettiin eilen yli 20 kauppaa, leipomoa ja elintarvikelastissa ollutta rekkaa. Sosiaalisessa mediassa kiertää huhu, että kaupunki on tuhottu, kaupoissa ei ole enää mitään. Cumanásta on lauttayhteys tänne Margaritan saarelle, jossa asumme. Lauttayhteys pysäytettiin toistaiseksi, jottei Cumanán väki tulisi saarelle ryöstämään. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei mantereelta tule elintarvikkeita tänne päin.

Suomessa mediaan voi luottaa, ja tällaisista asioista saa tietoa uutisista. Televisiouutisissa eilen illalla ei ollut mitään Cumanán tapahtumista tai muistakaan joukkoryöstöistä. Tiedotusvälineet eivät ole täysin vapaita ja riippumattomia, joten kaikesta ei puhuta julkisesti. Nykyään onneksi vähintään sosiaalisen median kautta saa tietoa, ja Youtubessa ja Twitterissä kiertää videoita ja kuvia tapahtumista.

Tiedon puute luo pelkoa ja ahdistusta. Mihin asti tilanteen on mentävä, jotta tapahtuu muutos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, ...