lauantai 18. kesäkuuta 2016

9 syytä rakastua Isla Margaritaan

En ole vielä kertonut täällä, miksi olemme rakastuneet Isla Margaritaan. Saari kun on hurmannut meidät kauneudellaan täysin. Rakkautta ensi silmäyksellä voisi sanoa. Tässä 9 syytä rakastua Isla Margaritaan.

1. Kauniit hiekkarannat. Karibianmeren rannat hurmaavat kenet vain. Turkoosit, kirkkaat vedet. Vaaleaa, hienoa hiekkaa. Palmupuiden havinaa. Rantoja löytyy jokaisen makuun, on surffiaaltoja ja uima-altaan kaltaista tyyneyttä. Olemme käyneet vasta murto-osalla saaren rannoista, tavoitteena on tutustua mahdollisimman moneen.
2. Pieni mutta suuri. Kaikkialle pääsee autolla suht nopeasti. Olemme kiertäneet lähes koko saaren, mutta vielä on monta paikkaa käymättä. Täältä löytyy kulttuurin ystäville museoita ja linnoituksia. Luontoelämyksiä tarjoaa La Restingan kansallispuisto, ratsastusretket, kävelyreitit vuorilla. Rantoja löytyy jokaiseen makuun: melkein koskemattomia ja rantoja, joilla järjestetään sesonkiaikana rantabileitä. Saaren isoimmassa kaupungissa Porlamarista löytyy puolestaan mm. vesi- ja huvipuistot ja ostoskeskuksia.
3. Hiljaisuus. Asumme kylässä, kävelymatkan päässä sen keskustasta, mutta silti niin rauhallisella alueella, etteivät liikenteen äänet kantaudu tänne asti. Illalla pimeän tultua kuuluu heinäsirkkojen sirkutusta ja satunnaista koirien haukuntaa. Istumme ulkona terassilla kuunnellen ympäristön ääniä. Tuntuu, että täällä on tilaa hengittää.

4. Ystävälliset ihmiset. Margaritalaiset ovat todella ystävällisiä.  Kadulla voi kysyä aina neuvoa ja paikalliset auttavat mielellään. Naapurit tuntevat toisensa ja auttavat toisiaan. Heiltä voi käydä pyytämässä lainaksi vaikka vihanneksia, palauttaa sitten myöhemmin.

5. Luonto ja ilmasto. Luonto on monimuotoinen. Saarelta löytyy toinen toistaan kauniimpia hiekkarantoja, vuoristoa jonka rinteillä kasvaa kaktuksia ja puskia. La Restingan kansallispuistossa pääsee tutustumaan mangrovemetsiin ja laguuneihin. Luonto on monessa paikassa vielä koskematon. Saaren itäosa, jossa on suurimmat asutuskeskukset (kuten Porlamar), on tiheämmin asuttua kuin länsiosa, jossa me asumme. Ilmasto on kuiva, ja lähes jokaisena vuoden päivänä paistaa aurinko.
6. Tuoreet hedelmät ja vihannekset. Värikkäitä vihanneksia ja hedelmiä voi ostaa markkinoilta. Hedelmät ovat makeita, papaija on suussa sulavaa.  Ja parasta kaikessa on, että takapihallamme on limepuu.

7. Kala ja merenelävät. Suoraan kalastajilta, taatusti tuoretta, hyvään hintaan. Olen oppinut sen, että tuore kala tuoksuu vain merelle. Ostimme lähikylän kalastajilta pari 3 kg painoista kalaa, toimme ne kotiin takarontissa, eivätkä ne haisseet missään vaiheessa miltään.
8. Rauhallinen elämänrytmi. Kylätunnelma ei ole kadonnut turismin myötä niin kuin monessa muussa paikassa. Täällä kylässä monet istuvat ulkona auringonlaskun aikaan, jolloin pahin päivän porotus on jo ohi ja lämpötila laskee alle 28 asteen. Miesporukat pelaavat kadulla dominoa. Naiset nostavat tuolit ulos ja juttelevat keskenenään. Moikkaavat ohikulkijoille. Täällä mihinkään ei ole kiire. On aikaa jutella naapurin kanssa, istahtaa hetki meren äärellä, hengittää merituulta. Pimeän tultua ihmiset alkavat siirtyä koteihinsa, nukkumaan mennään aikaisin.
9. Auringonlaskut. Joka ilta kuuden maissa aurinko värjää taivaan erilailla. Isla Margaritan auringonlaskujen sanotaan olevan Venezuelan kauneimpia. Aiemmassa postauksessa kerroinkin jo, miten auringonlaskut ovat hurmanneet minut. On ihana istua katsomaan, miten päivä painuu mailleen. Rauhoittua kiittämään päivästä, ja siitä että huominen on jälleen uuden alku.

Sanotaan, että kun kerran käy Isla Margaritalla, saareen rakastuu. Monet heistä päättävät jäädä saarelle asumaan pysyvästi. Täällä heille on ihan oma nimensä - navegante.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä! Tämä saari on aivan ihana. Vielä on paljon nähtävää, ja monta rantaa joilla pitää käydä :)

      Poista
  2. Onpa siellä kaunista! Varmasti noissa maisemissa mieli lepää, ja arjen haasteita voi hetkeksi paeta vaikka kävelemällä rannalla. Hienoja paikkoja meditoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sinä sen sanoit! Tämä saari on täynnä toinen toistaan kivoimpia paikkoja. On ollut ilo päästä tutustumaan tähän paikkaan paikallisoppaiden kanssa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, ...