maanantai 20. kesäkuuta 2016

Auringonlaskun kiitollisuusmeditaatio

Tänään auringonlasku oli maaginen. Katselimme sitä Zaragozan rannalta. Sinisten pilvien reunat alkoivat hiljalleen punertua, kunnes taivas loisti koko voimallaan keltaisen, oranssin, pinkin ja sinisen sävyissä. Täydellinen hetki meditaatiolle.

Seisoin vyötäröön asti vedessä, hengitin syvään ja kiinnitin katseeni horisonttiin. Ihailin taivaan sävyjä, hengitin sisään ja ulos. Pienen pienet aallot näkyivät meren pinnalla. Mieleni tuntui tyyneltä, rentoutuneelta.

Jos et ole kokeillut ennen meditaatiota, tässä yksinkertaiset ohjeet. Asetu mukaan asentoon, voit seistä tai istua, muista suoristaa selkä. Täytä keuhkot rauhalliseen tahtiin, hengitä ulos samaan rauhalliseen tahtiin. Keskity vain hengitykseen, tähän hetkeen. Jos ajatukset lähtevät harhailemaan, palauta lempeästi huomiosi jälleen hengitykseen.

Mieti jokapäiväisiä asioita, joista tunnet tänään kiitollisuutta. Jos olotilasi ei ole kiitollinen, se ei haittaa. Älä soimaa itseäsi, vaan tunne sitä, mitä tunnet tällä hetkellä. Kiitollisuus voi ilmaantua myöhemmin päivän aikana.

Kiitollisuusmeditaation voit tehdä paikassa, jossa sinun on hyvä olla. Se voi olla oma koti, metsä, ranta, kallio. Itse olen täällä tykästynyt auringonlaskuihin, sillä silloin on mielestäni luonnollinen hetki tuntea kiitollisuutta päivästä.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, ...