maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kassin sisältö kuin pankkirosvolla

En ole ikinä nähnyt näin paljon seteleitä kuin täällä. Aluksi järkytyin, kun näin niin suuren määrän seteleitä. Inflaatio on äärimmäisen nopeaa, rahan arvo laskee koko ajan ja tuotteiden hinnat kallistuvat. Olemme jo parin viikon aikana huomanneet, että esimerkiksi puurohiutaleiden hinta on tuplaantunut. Myös hedelmien, vihannesten ja sokeriruo’on hinta on noussut. Eikä tiettyjä tuotteita löydy mistään. Eron huomaa jo parissa viikossa. Välillä meno hirvittää, on myönnettävä.

Täällä pitää kantaa käteistä mukana, sillä monessa paikassa ei käy pankkikortti. On myös tavallista, että pankkiautomaateista on setelit loppu. Tai sitten automaatista voi nostaa vain rajoitetun määrän seteleitä, esimerkiksi 3000 bolivaria (3 euroa).

Välttääksemme käteisongelman kävimme tänään pankissa nostamassa rahaa. Piti jonottaa perusluukulle, jonka jälkeen otettiin vielä erilliselle luukulle, jossa tehtiin turvallisuuskysymyksiä. Sen jälkeen valokuvattiin, ja vasta sitten sai setelitukot. Isoin seteli täällä on 100 bolivaria. Nostimme siis käytännössä kassillisen seteleitä.

En vieläkään totu siihen, että kassissa voi olla isokin nippu seteleitä ja että kaupan kassalla ihmisten on laskettava seteleitään. Ketä tahansa jännittää pitää niin suurta määrää käteistä mukana. Peruslompakko ei täällä enää riitä, vaan tarvitaan isompi laukku.

Tällä maksoimme 5 hengen ravintolaskun rannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, ...